Tegenwoordig zie je de één na de ander in je omgeving een huis kopen. Ook veel mensen kopen huizen waar veel aan moet gebeuren. Zo kunnen ze het helemaal naar wens verbouwen en er een echt paleis van maken. Bij zo’n verbouwing kom meestal meer kijken dan je denkt, maar uiteindelijk is het alle bloed, zweet en tranen wel waard. In deze blog lees jij tips bij het verbouwen van jouw nieuwe paleisje.

 

Een goed begin is het halve werk

Vaak begint een verbouwing gek genoeg met het slopen. Een muurtje hier en daar weg om een ruimte als de slaapkamer bijvoorbeeld groter te maken. Probeer het sloopwerk van tevoren zoveel mogelijk zelf te doen en met hulp van mensen in je omgeving. Dit scheelt je geld en is ook nog eens leuk om te doen af en toe. Misschien heb je in je directe omgeving wel een aantal handige mensen die in ruil voor een kleine bijdrage willen helpen met verbouwen, dit scheelt ook zeker weer in de portemonnee.

 

Zet een goede basis met een vloer

Als er iets is wat in jouw nieuwe woning veel gebruikt zal worden, is het wel de vloer. Een mooie vloer staat daarnaast ook echt als basis van een ruimte en geeft het karakter en sfeer. Wanneer je een nieuwe vloer aanschaft is het belangrijk dat je ook de juiste ondervloer kiest zodat de vloer daar goed op gelegd kan worden. Voor de afwerking van de vloer moet je vooral de plinten niet vergeten. Zo geef je de vloer een stijlvolle afwerking en komt er geen vuil terecht onder de vloer.

 

Maak een plan

Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van een verbouwing: een strakke planning. In deze planning kun je voor jezelf een overzicht maken wanneer wat precies nodig is en wanneer je welke werkzaamheden wilt gaan doen. Ook kun je het kostenplaatje hieraan toevoegen zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoeveel alles gaat kosten en hoeveel tijd het ongeveer gaat kosten.