Wanneer jij als bedrijf veel werkt met grote jute zakken met voedingsmiddelen, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk of het is dat je de voedselveiligheid goed in de gaten houdt. Je kunt het namelijk niet hebben dat er een stuk van je garen bij het eindproduct inkomt. Des te belangrijker dus dat de voedselveiligheid niet in gevaar komt. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal goed gaat, zijn er een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden. Allereerst natuurlijk het materiaal wat je gebruikt en ten tweede de manier waarop er wordt geproduceerd. In dit artikel nemen we je daarom mee in de manier waarop deze zakken worden dichtgemaakt en welk materiaal hiervoor wordt gebruikt

Voedsel in jute zakken

We zien ontzettend vaak dat voedsel wordt  verpakt in een jute zak en dat is natuurlijk niet voor niets. Allereerst is het gebruik van jute zakken ontzettend duurzaam, waardoor het niet alleen de voedselveiligheid verbetert, maar ook bijdraagt aan een verlaging van de uitstoot van CO2 en dus een schoner milieu, maar zijn ze ook extra stevig. Zo kunnen grondstoffen zoals granen, peulvruchten en ook noten in zakken van tot wel 100 kilo worden vervoerd. Iets wat in een plastic zak een stuk lastiger wordt. Een andere reden is, is dat Jute een ´ademende´ stof is, waardoor voedsel wat hierin wordt verpakt vele malen langer vers blijft en de kans op schimmel kleiner is, dan wanneer het in een afgesloten verpakking zit.

De juiste garens

Het verpakken van voedsel in een jute zak is natuurlijk vanuit verschillende perspectieven een goede keuze. Toch dien je er wel rekening mee te houden dat deze zakken goed afgesloten moeten worden om zo te voorkomen dat de inhoud eruit kan vallen. Dit doe je door middel van garens van Deltafil. Door het gebruik van naaigarens zitten de zakken niet alleen goed dicht, maar is ook het laatste stuk van de verpakking duurzaam. Aangezien de meeste naaigarens worden gemaakt van duurzame materialen, hoef je dus niet bang te zijn dat de volledige verpakking niet recyclebaar is.

 

Tot slot

Dat de  voedselveilig een essentieel onderdeel is van het produceren, maar ook transporteren van voedsel, dat moge duidelijk zijn. Door gebruik te maken van jute zakken en voedselveilige zaknaaigarens sla je dus direct twee vliegen in één klap. Niet alleen wordt het voedsel veilig verpakt, maar ook nog eens duurzaam. Zo draag je op een tweetal manieren bij een schonere en betere maatschappij. Hoe fijn is dat?