Handwerken is zo ontspannend. Daar kunnen we geen genoeg van krijgen! Borduren is wat ons betreft de leukste bezigheid, omdat je dan echt onder je handen een nieuw kunstwerk tot leven ziet komen. Jij hebt waarschijnlijk al je eigen adresjes voor alle garen en accessoires om te borduren. Ga je binnenkort een nieuw project starten? Dan is het goed om te weten wat je moet kopen. Ga je dan voor losse garen en een losse borduurstof of wordt het toch een compleet borduurpakket? 

 

Het gemak van een compleet borduurpakket

Een borduurpakket is een pakketje waarbij je de print, de stof, de garen en de naald tegelijk in huis haalt. Alle garen worden al voor je in een pakketje gedaan. Zo hoef je zelf geen losse bollen garen te kopen. Dat scheelt je een hoop geld en uitzoekwerk. 

Bij borduurpakketten heb je het onderscheid tussen voorbedrukte borduurpakketten en telwerk borduurpakketten. Bij een voorbedrukt pakket is de print al op de borduurstof gedrukt, zodat je precies weet welke kleur waar moet. Deze pakketten zijn vooral geschikt voor de beginnende borduurder. Voor gevorderden is een telwerk borduurpakket een goede keuze. Hierbij krijg je een blanco borduurstof waar je zelf het patroon op uit kan stellen. 

 

Losse garen kopen voor je eigen project

Heb je een leuk borduurboek waar patronen in staan die je na wil maken? Dan zijn losse garen perfect. Veel mensen geven de voorkeur aan DMC garen. Dit merk heeft borduurgaren in vrijwel elke kleur en vaak ook nog in verschillende diktes. Elke collectie geeft echt zijn eigen effect. Je kunt deze garen natuurlijk los kopen, maar je kunt ze ook in bundels kopen. Zo heeft Crcouture een kleurenkaart waar alle kleuren op staan. En vaak hebben ze ook nog leuke stapelacties, zodat je wat extra kunt besparen op je aankopen. 

 

Wat heeft onze voorkeur?

Persoonlijk vond ik een borduurpakket super fijn toen ik nog beginnend handwerker was. Vooral de voorbedrukte patronen waren groot favoriet bij mij. Ik kon hier goed mee overweg en maakte in een dag of twee tijd de mooiste creaties. Inmiddels heb ik ze niet meer (ik geef ze vaak aan een opvang ter decoratie). Tegenwoordig hangt mijn huis inmiddels vol met creaties die ik heb geborduurd vanuit een patroon in de borduurboeken. Ik geef nu dus echt de voorkeur aan losse garen, losse borduurstoffen en losse borduurboeken kopen. Dat geeft je nog meer vrijheid. Wat is jouw favoriet?