Als een crafter en een kleine ondernemer, u uw eigen ambachtelijke marketing of iemand betalen om het te doen voor je. Het is een evenwichtsoefening. Als je het zelf doet, moet je naar shows gaan of je eigen winkel of website runnen. Hoe meer tijd je besteedt aan dat te doen hoe minder tijd je besteden crafting.

Het opgeven van een aantal van de detailhandelsprijzen van uw ambachtelijke items geeft u meer tijd om te besteden aan uw kunst en over het algemeen een breder marktbereik voor uw waren. Galerie- en winkeleigenaren adverteren, promoten uw werk en bieden een plek met regelmatige uren waar uw werk door veel meer mensen kan worden bekeken dan u alleen bereiken.

Echter, denk niet aan deze benaderingen als de enige opties voor ambachtelijke marketing. Ze zijn slechts de twee uiteinden van het spectrum: van het doen van al je eigen ambachtelijke marketing en zo veel crafting als de tijd het toelaat; aan het gebruik van al uw tijd crafting en het betalen van uw marketeers.

Langs het spectrum is een groot aantal andere benaderingen, sommige zeer eenvoudig, sommige vrij high-tech. Als u op zoek bent naar een betere manier om uw ambachtelijke items te verkopen, probeer dan buiten de doos te denken. Ga verder dan de traditionele methoden van ambachtelijke beurzen, galeries en winkels.

Hieronder zijn een paar ambachtelijke marketing benaderingen die hebben gewerkt voor mij, evenals een aantal intrigerende degenen die ik heb gelezen over, maar hebben niet persoonlijk geprobeerd – nog niet.

Een positief ding dat ik deed weg te nemen van mijn jaren van ambachtelijke beurzen was een heleboel nieuwe crafting vrienden die ook worstelen met ambachtelijke marketing. We helpen elkaar als er kansen ontstaan.

Een zeer gevestigde keramist neemt deel aan een enorme jaarlijkse expo die importeurs uit heel Noord- en Zuid-Amerika trekt. Hij wilde iets helders en kleurrijks om zijn stand aan te kleden en de aandacht van mensen te trekken, dus vroeg hij of ik een aantal van mijn oliedoekzakken wilde laten zien. We hebben allebei goed gedaan en het was best spannend om te denken van mijn tassen reizen naar een ander continent te worden verkocht.

Mijn knutselmaatjes en ik sturen elkaar zaken. De bestelling visitekaartjes en borden van mij. Ik beveel hen en soms tonen hun werk in mijn kleine winkel (geen commissie, geen kosten). Als ze hun eigen winkels hebben, weet ik dat ze hetzelfde voor mij zullen doen!