De Ultimaker S5 is tegenwoordig voor veel gebruikers de meest geschikte 3D printer. Dit is in grote mate te danken aan het feit dat de printer heel veel gebruiksgemak biedt. Om die reden is het dan ook dat het goed is om eens te bekijken wat de kenmerken van de printer zijn. Het geeft een goed inzicht in wat ermee mogelijk is. Daardoor is goed te zien wat er voor ieder type gebruiker uit te halen is. Dit kan veel zijn. Alle reden om daar dus zelf ook het nodige van te willen weten als ondernemer.

 

Aandacht voor het bouwvolume

Er is vooral veel aandacht voor het bouwvolume van de Ultimaker S5. Juist omdat dit volume relatief groot is gehouden, is er op een geschikte manier mee te werken. Het is goed om te weten dat er alles mee te doen is. Zo is er voor de wat grotere print ruimte. Terwijl er juist door het grote volume ook heel nauwkeurig gewerkt kan worden. Het volume is 330 x 240 x 300 millimeter. Daarmee is dus heel veel te verzorgen op een hele gemakkelijke manier. Dit is ook een groot verschil met andere soorten modellen 3D printers.

 

Veel verschillende soorten filament

Een ander belangrijk kenmerk van de Ultimaker S5 is dat er met veel meer verschillende soorten filament gewerkt kan worden in deze printer. Het is bijvoorbeeld niet alleen zo dat met de gangbare soorten gewerkt kan worden. Ook de extra sterke varianten zijn door deze printer te verwerken. Denk aan de soorten waarin glasvezel of koolstofvezel verwerkt zijn. Die zijn ook op een goede manier te gebruiken voor allerlei soorten ontwerpen. Daardoor zijn dus ook veel meer verschillende soorten ontwerpen te maken. Dit komt de veelzijdigheid van de mogelijkheden met de printers een flink stuk ten goede dan.

 

Gemakkelijk aan te sturen

De Ultimaker S5 is ook voorzien van een goede interface. Het is daardoor ook veel gemakkelijker om het proces aan te sturen. Dat maakt het juist ook veel interessanter om juist met dit model aan het werk te gaan. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat alle mogelijkheden die er liggen op optimale wijze benut worden. Met als voordeel dat er dus ook op een goede manier voor te zorgen is dat het resultaat bereikt wordt. Het besturen en aansturen van de 3D printer speelt daar een belangrijke rol in voor ondernemers.

Ultimaker kopen? Dan bezoek onze website!