In Aion zijn er zes verschillende crafting vaardigheden: Alchemie, Armorsmithing, Cooking, Handwerk, Naaien en Weaponsmithing. Om een ambacht te leren, moet je die ambachtsexpert uit de grote stad van je race vinden en 3.466 Kina’s betalen.

Voor Asmodians, ga naar de Tempel van Ambachtslieden in Pandemonium en vind:

Wanneer u de bovenstaande prijs betaalt om het volgende niveau te leren, krijgt u 1 vaardigheidspunt. Als je bijvoorbeeld 99 bent en 17.334 kina’s betaalt om een gewone crafter te worden, wordt je vaardigheid 100.

Het grote gebied onder de ervaringsbalk in het crafting venster is de lijst van uw recepten. Ze zijn georganiseerd op categorie en u elke categorie verbergen of weergeven door op het vak links van de categorienaam te klikken. Wanneer u een werkorder accepteert, zijn deze automatisch de eerste rubriek.

De twee dozen aan de rechterkant, genaamd Product en Required Materials, zijn precies dat. Wanneer u op een specifiek recept klikt, wordt het resultaat weergegeven in het vak Product en worden de benodigde materialen om dat recept te maken weergegeven in het vak Vereiste materialen.

Rechtsonder in het venster bevinden zich twee knoppen en een doos ertussen. De juiste knop is om het nummer in de doos van het geselecteerde recept te maken. De linker knop is een ambachtelijke alles, die het maximale aantal dat u ambachtelijke van de momenteel geselecteerde recept in die doos plaatst.

Wanneer u crafting, het succes of mislukking tarief is afhankelijk van uw vaardigheid in vergelijking met het recept en kans. Als uw vaardigheid gelijk is aan die van het niveau van het recept, uw kans op falen is ongeveer 33%. Als uw vaardigheid is 3 punten hoger dan die van het niveau van het recept, uw kans op falen is ongeveer 15%. Als je vaardigheid tussen de 5 en 10 punten hoger ligt, is je kans om te falen minimaal. Zodra u boven de 10, uw kans op falen is ongelooflijk laag. Zodra het recept grijs wordt, is je kans om te falen 0.

Tot slot, als je een level omhoog, bezoek dezelfde handelaar als je doet voor leveringen om een aantal van de recepten van uw vaartuig te kopen. De rest van de recepten kan worden verkregen door middel van quests of worden gedropt.